Polttoöljyn toimitukset moottorikäyttöön & lämmitykseen

Kesälaatu
Ympärivuotiseen käyttöön, kun polttoaine säilytetään maasäiliöissä tai sisätiloissa.
Nesteen polttoöljyjen kesälaatujen kylmäominaisuudet muuttuivat alkaen 1.1.2023. Kesälaatuinen polttoöljy -5/-15 korvataan -3/-8 laadulla.

Talvilaatu
Talvilaadun pakkaskestävyys -29 C, voidaan säilyttää esim. ulkona farmarisäiliössä.
Bensiini
98E E5


Tietoa lämmitys- ja polttoöljystä

Myymämme polttoöljy on laadukasta. Polttoöljy nykyaikaisilla laitteilla poltettuna on energiatehokas lämmitysratkaisu ja kaukolämpöalueen ulkopuolella myös luontoystävällisin lämmitysratkaisu vähäisen pienhiukkaspäästömääränsä vuoksi.


Voit myös yhdistää hybridiratkaisuilla öljyn esimerkiksi aurinkoenergiaan tai ilmalämpöön. Oikein käytettynä nykyinen tekniikka takaakin öljyn olevan ympäristöä vähän kuormittava, automaatiomahdollisuuksien vuoksi helppohoitoinen ja edullinen lämmitysmuoto.


Jotta lämmitysöljy olisi vastuullinen valinta, tuottajan ja toimittajan käytännöillä on merkitystä. Polttis Oy vastaa tähän haasteeseen.


Siirryimme NESTE ketjuun 1.6.2012 ja toimitamme Nesteen polttoaineita. Ne ovat laadukkaita ja ympäristöystävällisiä tuotteita. Kuljetus tapahtuu omilla säiliöautoillamme.

 

Automaattitoimitus


Toimitamme myös monille asiakkaille öljyä automaattisesti, erikseen sovittaessa. Kauttamme saatte varman, yksilöllisen ja joustavan toimituspalvelun suoraan säiliöön. Ottakaa ystävällisesti yhteyttä toimistoomme, puh. 0400-654 260.Laatu Samepiste
Suodatettavuus Käyttösuositus Saatavuus

Polttoöljy -0/-5
kesälaatu

- 0 oC - 5 oC Moottorikäyttö, lämmityskäyttö 1.5.-31.8.
Polttoöljy -3/-8 alk. 1.1.2023

- 3 oC

- 8 oC

Moottorikäyttö, lämmityskäyttö

1.9.-30.4.

Polttoöljy -29/-38 - 29 oC - 38 oC Moottorikäyttö, lämmityskäyttö jatkuva
Diesel -10/-20 - 10 oC - 20 oC Moottorikäyttö jatkuva
Diesel -29/-38 - 29 oC - 38 oC Moottorikäyttö 1.11.-31.3.
Bensiini 98 E5

Bensiinimoottorit jatkuva


Täyttöpisteen liitin

Öljylämmityslaitteistoja koskevassa lainsäädännössä edellytetään, että säiliöiden täyttöliittiminä käytetään nokkavipuliittimiä (camlock). Vanhoja sakaraliittimiä on vielä ennen 1985 asennettujen vanhojen omakotitalojen öljysäiliön täyttöputkissa.

Kuljetusyrityksiltä/kuljettajilta edellytetään, että ne eivät toimita tuotetta, jos kiinteistössä on vanha täyttöliitin, jonka tiiviydestä ei ole selkeää varmuutta. Tällä pyritään ehkäisemään henkilö-, ympäristö- ja omaisuusvahinkoja.

Sakaraliittimen vaihto nokkavipuliittimeksi maksaa arviolta 100 - 150 euroa riippuen asennuskohteesta. Liittimen vaihto on hyvä yhdistää laitteiston normaaliin huolto- tai tarkistuskäyntiin. Liittimen saa vaihtaa Tukesin valtuuttama huoltoliike. Osoitteesta: http://rekisterit.tukes.fi/fi/Urakoitsijat/Toiminnanharjoittajat/ tai www.tukes.fi voit etsiä alueesi huoltoliikkeitä.

Kaikki sakaraliittimillä varustetut täyttöliittimet ovat käytännössä yli 40 vuotta vanhoja, jolloin niiden tiiviys ei ole enää luotettava. Suosittelemme vaihtamaan uuteen liittimeen heti seuraavan huollon yhteydessä.

Kuvassa uusi camlock- eli nokkavipuliitin.
picture

Ylitäytönestin

Öljylämmityspäätöksen mukaisesti kaikki öljysäiliöt tulee varustaa ylitäytönestimellä. Ylitäytönestin on elektroninen laite, joka estää öljyn vuotamisen yli täytön aikana, sillä sen anturi on havainnut öljyn saavuttaneen säiliön yläreunan. Ylitäyttösuoja on pakollinen varuste.

Kiinteistöön asennettaviin laitteisiin kuuluu 
-säiliöön asennettava anturi
-liitäntäjohto 
-täyttöputken pään välittömään läheisyyteen asennettava kojetulppa 
-tyyppikilpi.